nedeľa 23. októbra 2016

XXIII. Nedeľa po Duchu Svätom - krátka meditácia

Meditácia.

1. Ten predstavený bol Jairus, ktorý spravoval synagógu, popredný a obľúbený človek. Mal ohromnú vieru, ved očakával od Ježiša výkon božskej moci. Jednoduchý človek môže uzdravovať, ale vzkriesiť nie. Ježiš odmenil túto vieru. Na ceste do domu Jairusovho sa stal ešte jeden zázračný prípad. Aj tu odmenou za veľkú vieru bolo uzdravenie.

2. Viera nás uzdravuje. Viera je veľká moc, tá v Bohu zakotvená prostá viera, prepletená láskou a nádejou. Neverec ide slepo za neznámymi fantómami a keď ho tieto fantómy sklamú, ide do zúfalstva. Viera nikdy nezúfa, viera dodáva sily aj tomu, kto trpí celý život. Viera je najtrvalejšia sila duševná. Viera vládze zaceliť najboľavejšie rany a urážky. Viera vychováva ľudí jednej svätej veci úplne oddaných.

3. Dievča len spí. Toto je naša viera tiež. Telesná smrť je len spánkom až do vzkriesenia. Vonku v prírode všetko umiera, lístie padá a hynie. Človek nezhynie, jeho duša bude žit naveky, lebo je v rukách Pána života a smrti. Naša smrť sa končí vždy s úprimným želaním: do videnia!